Kompania e Rihannës akuzohet për marketing mashtrues

Kompania e Rihannës akuzohet për marketing mashtrues

Një grup i konsumatorëve pretendon se linja e të brendshmeve Savage x Fenty “përfshinë konsumatorët në tarifa mujore të padëshiruar”. Kompania kundërshton akuzën.

Kur Rihanna filloi një koleksion të brendshme femrash në vitin 2018, ajo u bashkua si fillimi me ekip të Kate Hudson, Fabletics.

Por Fabletics dhe ekipi TechStyle Fashion Group, u përballën me ankesa për taktikat mashtruese të faturimit dhe tani linja e Rihanna, Savage x Fenty , e cila është vlerësuar për përdorimin e modeleve të llojeve të ndryshme të trupit dhe etnive në marketingun e saj, po përballet me të njëjtat kritika.

Të martën, Truth in Advertising, një organizatë jofitimprurëse, tha që Savage x Fenty “ngërthen konsumatorët në tarifa mujore të padëshiruar”, përmes një plani anëtarësie që ishte vështirë të hiqej.

Ajo tha se kishte paralajmëruar Komisionin Federal të Tregtisë për praktikat e biznesit të linjës, për të cilat beson se shkelin rregullat e agjencisë dhe Aktin e Besimit të Blerësve të Rivendosni Tregtarët Online.

Kur konsumatorët blejnë artikuj si sytjena dhe të brendshme nga faqja e internetit Savage x Fenty, marka pretendohet se regjistron konsumatorët në 50 dollarë abonime mujore “pa zbuluar të gjitha termat dhe kushtet materiale të ofertës,” tha Truth në reklamim.

Çmimet që shfaqen kur një artikull i shtohet karrocës në internet të një blerësi – të themi, 19,50 dollarë për një palë dollakë – kërkojnë anëtarësim. Për jo-anëtarët, çmimi mund të jetë më shumë se dyfish. E vërteta në reklamim shtoi se marka përdori gjithashtu “taktikat e shpërndarjes dhe devijimit” kur konsumatorët u përpoqën të anulonin anëtarësimet.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 12 Shkurt, 2020 22:50

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.