Kompanitë financiare vazhdojnë të japin kredi të shpejta edhe në krizë, megjithëse thonë se e kanë vështirë të mbijetojnë

Kompanitë financiare vazhdojnë të japin kredi të shpejta edhe në krizë, megjithëse thonë se e kanë vështirë të mbijetojnë

Duket paradoksale, por kompanitë financiare në Maqedoni, edhe pse janë ato që japin kredi të shpejtë gjatë krizës së koronës, e kanë të vështirë për ta të mbijetojnë në situatën nga e cila thonë se edhe ata janë prekur, përcjell FLAKA.

Sipas informacioneve të marra nga “Factor”, “Tigo Finance” ka larguar një numër të madh të punonjësve sepse disa degë janë mbyllur. Ata që mbetën në punë morën vetëm pagesa për kreditë e lëshuara tashmë. Ata nuk thonë se sa punonjës janë larguar nga puna ose sa kredi kanë deri më tani.

“Aktualisht, numri i të punësuarve është optimale, sipas vëllimit aktual të punës. Prandaj, sipas të dhënave zyrtare, mund të vërehet se Tigo është punëdhënësi më i madh për vitin 2019, dhe ne planifikojmë të bëjmë të njëjtën gjë për këtë, 2020. Përveç kësaj, Tigo dallon me të ardhurat më të larta operative dhe rritjen më të lartë të përqindjes. Tigo Finance bëri ndryshime në pikëzimin, analizën e rreziqeve dhe ne morëm parasysh paqëndrueshmërinë e tregut dhe për këtë arsye kreditimi është në një shkallë më të vogël se më parë, por ai trend përfundon me përfundimin e gjendjes së jashtëzakonshme dhe rimëkëmbjen e ekonomisë”, lexohet në përgjigjen nga Tigo Finance.

Para krizës shëndetësore, pati një lloj depërtimi të këtyre kompanive në tregun financiar, gjatë krizës disa prej tyre nuk arritën të përballen me krizën dhe kanë ndërmarrë masa jo popullore. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 13 Korrik, 2020 22:06

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.