Kompanitë në Maqedoni kalojnë më pak kohë në procedurat burokratike në Evropë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 29, 2020 20:27

Kompanitë në Maqedoni kalojnë më pak kohë në procedurat burokratike në Evropë

Maqedonia ka indeksin më të mirë të burokracisë në rajon dhe në Evropë, dhe ndërmarrjeve u duhet më pak orë pune për të përmbushur të gjitha detyrimet burokratike ndaj vendit në bazë vjetore, sipas një studimi të kryer në gjashtë vende, i cili u prezantua para publikut sot. Me hyrjen në Bashkimin Evropian, legjislacioni do të duhet të ndryshohet dhe harmonizohet, gjë që do të çojë në një numër më të madh të orëve të punës të nevojshme për të përmbushur normat, përcjell FLAKA.

Zëvendës Kryeministri Fatmir Bytyqi njoftoi krijimin e një regjistri të të gjitha procedurave administrative për të eleminuar proceset e gjata burokratike në vend.

Dixhitalizimi i administratës dhe burokracia do të ndihmojë biznesin sepse do të kursejë kohë, por është thelbësore të ndalohet punësimi i kuadrove partiake.

Problemi me partizanizimin e administratës u theksua gjithashtu nga Antikorrupsioni dhe Transparenca Ndërkombëtare, kërkimi i të cilave zbuloi mangësi në legjislacion dhe në sistemin përmes të cilit sigurohet punësim partiak. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 29, 2020 20:27