Kompensimi për aftësinë e kufizuar, 2 nisma në Kushtetuese, MPS pret vendimin e tyre

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 20:59 Updated

Kompensimi për aftësinë e kufizuar, 2 nisma në Kushtetuese, MPS pret vendimin e tyre

Gjykata Kushtetuese do të diskutojë të mërkurën e ardhshme rreth kushtetutshmërisë dhe ligjshmërisë së nenit të kontestuar në ligjin për kompensim sipas aftësisë së kufizuar.

Instituti për të Drejtat e Njeriut nga Shkupi dhe një qytetar nga Prilepi kanë dorëzuar tashmë  nismë në Kushtetuese për nenin 44 të Ligjit për Mbrojtje Sociale, sipas të cilit kompensimi për shkak të aftësive të kufizuara, mund ta realizojnë personat nga mosha 26 deri në 65 vjeç.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka pranuar rekomandimet e avokatit të popullit, por pret edhe vendimin  përfundimtar të Gjykatës Kushtetuese do të veprojë sipas të njëjtit.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 20:59 Updated

01
Dhj
Sonte në “Rruga drejt”, në Alsat M, në studio me gazetarën Fatlume Dervishi, në pjesën...
01
Dhj
Të gjitha kontrollet kryhen pas raportimeve për bomba dhe përfundimisht konfirmohet konstatimi ynë fillestar –...
01
Dhj
Opozita nuk duhet të kushtëzoj ndryshimet kushtetuese në situate kur vendi ndodhet para sfidave të...