Konfederata e organizatave sindikale do të mbajë protestë më 1 Maj

Desk
By Desk 24 Prill, 2019 16:51

Konfederata e organizatave sindikale do të mbajë protestë më 1 Maj

Përfaqësues të Konfederatës së organizatave sindikale paralajmëruan se me rastin e 1 Majit, Ditës Ndërkombëtare të Punës, do të organizojë protestë.

Marijan Risteski, përfaqësues i Konfederatës, theksoi se këtë vit përfaqësuesit sindikal do t’i zgjerojnë kërkesat e tyre për mbrojtje të të drejtave të punëtorëve.

Potencoi se, për shkak se në kohën e fundit regjistrohen sulme ndaj pjesëmarrësve të policisë pyjore, të burgut si dhe policisë së rregullt, do të kërkojnë ndryshime ligjore me të cilat do të rritet mbrojtja e tyre.

U bëri thirrje të gjithë punëtorëve të përfshihen në protestë.

“Vjen koha e përfaqësuesve sindikalë të cilët dinë se si t’i mbrojnë të drejtat e punëtorëve. Ka punë jashtë orarit, ka shkelje të së drejtave të punëtorëve, nuk respektohet Ligji për marrëdhënie të punës. Ne si punëtorë patjetër duhet ta ngremë zërin”, theksoi Risteski

Desk
By Desk 24 Prill, 2019 16:51