Kontabilistët kërkojnë zgjatjen e afatit për aplikime për subvencionet për pagë

Desk
By Desk May 11, 2020 22:33

Kontabilistët kërkojnë zgjatjen e afatit për aplikime për subvencionet për pagë

Kontabilistët kërkojnë që brenda dy deri në tre ditë të zgjasë afatin për paraqitjen e aplikacioneve për subvencione për pagat deri në 14.500 denarë. Ata besojnë se dita e sotme nuk është e mjaftueshme për disa prej tyre të bëjnë të gjitha korrigjimet që janë njoftuar nga DAP gjatë fundjavës. Ata thonë se nuk kanë marrë asnjë njoftim nga administrata se do të funksionojë të Shtunën dhe të Dielën, përcjell FLAKA.

Disa që kanë arritur të shohin raportet janë detyruar të punojnë gjatë orës policore. DAP ka paraqitur formularin e pagës natën vonë për të cilën ata duhet të marrin subvencionin, dhe llogaritarët kanë pasur kohë deri sot ta plotësojnë dhe ta dorëzojnë atë.

DAP informon se afati i aplikimit është i paraparë me rregullore dhe nuk ka mundësi për zgjatjen e tij. Prandaj, ata shpjegojnë se sistemi i menaxhimit funksionon dhe është në dispozicion 24 orë në ditë dhe ka aftësinë për të përpunuar të gjitha kërkesat. Ato kërkesa që janë refuzuar mund të ri-paraqitur me korrigjimet e nevojshme, thonë nga DAP.

Janë parashtruar mbi 21 mijë kërkesa nga ndërmarrjet janë për masën e subvencionit për pagë. Në llogarinë e tyre duhet të përfshihen 14.500 denarë për punonjës për pagimin e pagës së muajit prill. Shumica e kërkesave janë nga sektori i hotelierisë. FLAKA

Desk
By Desk May 11, 2020 22:33