Kostovski: Shumë para nga Eurostandard shkuan në rajonin e Strumicës dhe në një kompani që duhet të ishte falimentuar shumë kohë më parë

Desk
By Desk October 19, 2020 22:12

Kostovski: Shumë para nga Eurostandard shkuan në rajonin e Strumicës dhe në një kompani që duhet të ishte falimentuar shumë kohë më parë

Pronari i Euristandard Bank sot bëri pretendime tronditëse se ku përfunduan paratë nga huatë e Bankës Eurostandard, përcjell FLAKA.

Ai tha në studion 10 për Tv 24 se nuk u lejohej të gjenin gjurmën e parave, dhe më pas, siç thotë ai, ata goditën kasapin e tyre.

“Dy ditë para njoftimit të falimentimit, ne biseduam me Bankën Popullore për të paguar edhe 2.2 milion euro të tjera për të pranuar një partner të mundshëm nga jashtë. Ata nuk na kënaqën. BP është xhelat, dhe e njëjta bankë tani mendon për njerëzit. Ata nuk morën masa të jashtëzakonshme, nuk futën administratë. Nëse dikush ka nevojë të rrihet, unë jam me djalin tim të madh. Nikollçe Petkovski punoi për vete dhe për partitë politike, fonde të mëdha nga Eurostandard u derdhën në rajonin e Strumicës, unë mësova për këtë një vit e gjysmë më parë”, tha biznesmeni Trifun Kostovski në Studio 10 për TV24.

Ai thotë se si pronarë ata nuk ikin nga përgjegjësia.

“Ne nuk po ikim nga përgjegjësia, kështu që ne gjithashtu mbajmë fajin tonë që nuk lejuam që shërbimet në bankë të nxjerrin gjithçka në dritë dhe të thonë fjalën e tyre. Por gjatë gjithë kohës ata ishin rrahur në kokë nga Bordi i Drejtorëve në mënyrë që ata të mos mund të thoshin asgjë në Bordet Mbikëqyrëse, për të gjitha fenomenet devijante, jo se ato nuk u shënuan, ato u shënuan, por ne të gjithë u verbuam disi”, tha Kostovski.

I pyetur se cilat ishin motivet për këtë, ai tha se besimin e tij e bleu drejtori i mëparshëm i bankës Nikollçe Petkovski.

“Motivet i shoh kryesisht tek vetja ime. Unë jam një filantrop, kam besim tek njerëzit. Duhet të them se ky njeri arriti të blinte besimin tim, sepse ai me të vërtetë është një njeri që nuk ka të meta në jetën e tij. Ne po flasim për Nikollçe Petkovskin, i cili ishte drejtori i përgjithshëm për dhjetë vjet. Ai nuk pi, nuk pi duhan, nuk pi kafe, nuk është në asnjë kubikë ose asgjë. Ai ishte thjesht një njeri aty për aty, një sulmues, por gjithçka që është thjesht një fasadë e mirë”, tha Kostovski.

Në lidhje me vërejtjen se sektori bankar e njeh Petkovskin se ai është një ekspert jashtëzakonisht i mirë, Kostovski thotë:

“Varet vetëm për kë ka punuar. Sot e kuptoj që ai punoi më së paku për ne. Ai punoi për vete dhe disa të tjerë. Partitë politike janë në pyetje”, tha Kostovski.

I pyetur se cilat parti politike, ose për të gjithë, ai tha se Petkovski ishte anëtar i LSDM dhe se paratë po derdheshin në rajonin e Strumicës.

“Epo, jo për të gjithë, sepse ai është anëtar i LSDM. Për shkak se fonde të mëdha nga banka janë në atë rajon, në Strumicë, në Galafarm, një kompani që duhet të ishte falimentuar që nga fillimi, por vazhdimisht, me këmbëngulje, me këmbëngulje paratë ishin derdhur atje”, tha Kostovski për TV 24. FLAKA

Desk
By Desk October 19, 2020 22:12