Kovaçev: Kur do të jenë gati të kapërcejnë falsifikimet nga Jugosllavia e Titos, do ti fillojnë negociatat

Desk
By Desk October 29, 2020 21:20

Kovaçev: Kur do të jenë gati të kapërcejnë falsifikimet nga Jugosllavia e Titos, do ti fillojnë negociatat

Eurodeputeti bullgar Andrej Kovaçev shkruan në Facebook se nëse Maqedonia nuk i njeh realitetet, data për takimin e saj me BE do të shtyhet dhe nuk do të ketë dramë në të, përcjell FLAKA.

“Kur ata të jenë gati dhe të guximshëm sa të kapërcejnë falsifikimet e udhëhequra nga Jugosllavia e Titos, negociatat do të fillojnë”, shkroi ai.

Sofja do të njohë gjuhën dhe identitetin maqedonas dhe Shkup – themelet bullgare të gjuhës dhe identitetit, shkruan Politico me bazë në Bruksel, duke cituar një burim diplomatik.

E përditshmja shkurtimisht raportoi se një i ashtuquajtur “kompromis Bullgar” u arrit në takimin e djeshëm të ambasadorëve të BE në Bruksel, i cili do të lejonte që Konferenca e parë Ndërqeveritare BE-Maqedoni të fillonte.

E përditshmja thotë gjithashtu se Bullgaria ka rënë dakord për një “kompromis”.

Kryeministri Zoran Zaev tha se disa nga sinjalet që vijnë nga Bullgaria fqinje ishin të papranueshëm. FLAKA

Desk
By Desk October 29, 2020 21:20