Kovaçevski: LSDM ka treguar se është parti multietnike, në radhët e saj ka shqiptarë, romë dhe pjesëtarë të bashkësive tjera etnike

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 7 Shkurt, 2024 22:33

Kovaçevski: LSDM ka treguar se është parti multietnike, në radhët e saj ka shqiptarë, romë dhe pjesëtarë të bashkësive tjera etnike

“Për mua etnia nuk mund të jetë profesion dhe kjo vlen për të gjithë. Unë kam pasur rastin në këto dy vitet e fundit, si në përvojën time të mëparshme të punës, dhe jo vetëm këshilltarët e mi, por edhe një nga të rinjtë tanë në Bruksel, në Zyrën e BE-së, është me përkatësi rom. Ata gjithashtu e pranuan këtë. Ky është një i ri jashtëzakonisht i talentuar, i arsimuar, profesionist i cili punon në një organizatë tjetër ndërkombëtare. Është vërtetuar se cilësia gjithmonë e gjen vlerën e saj”, tha kryetari i LSDM-së dhe ish-kryeministër Dimitar Kovaçevski, në një intervistë për “Kontrapunkt”, në manifestimin e organizuar nga Fondacioni “Romët për Demokraci”, duke folur për burimet njerëzore që janë të kombësisë rome, përcjell FLAKA.

Kovaçevski theksoi se LSDM-ja ka treguar se është parti multietnike, ku nënkryetar i qeverisë është shqiptar, po ashtu edhe nënkryetar i partisë dhe natyrisht në radhët e saj ka edhe romë si dhe pjesëtarë të bashkësive tjera etnike.

“Mendoj se ministër mund të jetë kushdo nga çdo bashkësi etnike dhe i njoh romët që kanë kapacitete të mëdha dhe ka ardhur koha që ne si parti politike ta mbështesim dhe sigurisht që edhe partnerët e koalicionit ta mbështesin. Pas 8 majit dhe fitores së LSDM-së dhe partnerëve të koalicionit pro-evropian, edhe romët duhet të tregojnë mbështetje, të shkojnë në zgjedhje, me mbështetjen e kandidatëve që janë të besueshëm, që kanë integritet, me të cilët ne do të ndërtojë një shoqëri më të mirë për të gjithë”, theksoi Kovaçevski. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 7 Shkurt, 2024 22:33

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare