Kovaçevski: Nuk ka asnjë proces asimilimi apo bullgarizimi

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Gusht, 2022 21:01

Kovaçevski: Nuk ka asnjë proces asimilimi apo bullgarizimi

Ne kemi nevojë për një opozitë që do ta kapërcejë vetveten, një opozitë që do të flasë se si do të zhvillohen më shpejt proceset drejt BE-së. Tani për tani, duhet të diskutojmë se si duhet të duken ekipet negociuese dhe si duhet të funksionojë Parlamenti. Besoj se bllokadat nuk duhet të vazhdojnë, aq më tepër që nga shtatori na pret pjesa e fundit e vitit, e cila do të jetë jashtëzakonisht e vështirë nga aspekti i krizës ekonomike, tha sot kryeministri Dimitar Kovaçevski, përcjell FLAKA.

Sipas Kovaçevskit nuk do të ketë zgjedhje të parakohshme dhe as referendum. Para nesh është një hap i ri në zhvillimin e vendit. Ne kemi filluar tashmë procesin e negociatave dhe nuk ka kthim prapa nga ai proces. Duhet të përfundojmë sa më shpejt skriningun dhe të plotësojmë detyrimet nga përfshirja e pjesëve të popujve që jetojnë në vend, tha ai.

“Ka kohë që opozita të bindet për korrektësinë e hapave aktualë të ndërmarrë nga shteti. Besoj se me kalimin e kohës një numër në rritje i qytetarëve, veçanërisht atyre që besojnë në idenë evropiane dhe një shtet të begatë, do t’i bashkohen procesit të BE-së. Njëmbëdhjetë vjet ky vend ishte peng, për 11 vjet dikush krijonte vetëm monumente në qendër të Shkupit, tentoi të na bënte grindje me fqinjët dhe brenda, dhe pamë tensione edhe në baza etnike. Kjo është zhdukur sot. Unë besoj në kapacitetin e popullit tonë, besoj se kemi pasur integrimin më të shpejtë në NATO. Besoj se do të kemi integrimin më të shpejtë në BE. Ekziston një Komision Historik dhe nuk ndikohet nga politikanët dhe vendos me konsensus. Në vitin 2022, kur kemi ndërtuar një shoqëri që është shembull i multikulturalizmit në Evropë, kemi arritur të krijojmë institucione që nuk ekzistojnë në Evropë dhe dikush mund të pretendojë dhe manipulojë se dikush do të asimilohet… Asnjëherë nuk është asimiluar një popull në histori dhe nuk e ka humbur identitet”, tha Kovaçevski në një intervistë për Kanal 5. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Gusht, 2022 21:01