Krastev: Do të ishte një gabim i madh nëse Bullgaria bllokon rrugën e Maqedonisë drejt Bashkimit Evropian

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 21:58

Krastev: Do të ishte një gabim i madh nëse Bullgaria bllokon rrugën e Maqedonisë drejt Bashkimit Evropian

Karakteri dhe vepra e revolucionarit Goce Dellçev komplikojnë marrëdhëniet maqedono-bullgare, përcjell FLAKA.

Kishte njoftime nga Bullgaria se është e mundur të bllokohen negociatat e Maqedonisë, nëse kjo mosmarrëveshje nuk zgjidhet.

Do të ishte një gabim i madh për Bullgarinë të bllokonte rrugën e Maqedonisë drejt Bashkimit Evropian dhe të fillonin bisedimet e anëtarësimit, tha Nikolaj Krastev, gazetar Bullgar, korrespodent dhe analist i vjetër i Ballkanit Perëndimor.

Ai thotë se Marrëveshja për Fqinjësinë e Mirë nuk duhet të përqendrohet dhe rregullohet vetëm në tema historike, por duhet të realizohet edhe në pjesën që parashikon përmirësimin e marrëdhënieve të ndërsjella, ndërtimin e infrastrukturës dhe lidhjes, si dhe shkëmbimin kulturor.

“Në vitin 2015, Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov, gjatë një seance në Dumën Ruse, tha se “po shprehen ide për ndarjen e Maqedonisë midis Shqipërisë dhe Bullgarisë”. Politika ruse ka treguar se mund të krijojë tension, sepse sipas të njëjtës logjikë mund të thuhet se Serbia dhe Greqia duan të ndajnë Maqedoninë fqinje, por kjo nuk ndodhi, sepse ata janë gjithashtu partnerë të vjetër në Ballkan … Por të kthehemi te të tonët. Marrëdhënia juaj se a duhet ta bëjmë historinë një argument problematik?”, pyet Krastev. FLAKA

 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 15 Shtator, 2020 21:58