Kriza e sistemit politik – kërcënimi më i madh i sigurisë

Kriza e sistemit politik – kërcënimi më i madh i sigurisë

40 për qind e qytetarëve e shohin kërcënimin më të madh për sigurinë në vend, as në sulme të armatosura apo të shtënave, por në krizën e sistemit politik. Rezultatet përsëriten për të dytin vit radhazi dhe një sondazh i fakultetit të sigurisë tregon se kërcënimet më të mëdha të sigurisë janë korrupsioni dhe varfëria. Megjithatë, institucionet jo-funksionale janë në krye, përcjell FLAKA.

Anëtarësimi i hershëm në NATO do të zbusë kërcënimet, por përgjigja më e mirë është që institucionet të përballojnë nevojat e qytetarëve. Dhe NATO-ja gjithashtu mban obligime për institucionet që do të jenë në lidhje të drejtpërdrejtë me aleancën, do të duhet një buxhet më i madh dhe besim tek ata.

Nevojiten reforma në sektorin e sigurisë, veçanërisht duke pastruar praktikën e tanishme, shërbimet sekrete që diktojnë proceset politike.

Debati mbi sfidat para dhe pas anëtarësimit në NATO u mbajt pas promovimit të teksteve të reja në Fakultetin e Sigurisë të mbështetura nga Fondacioni Konrad Adenauer. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 16 Maj, 2019 21:43

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.