Kriza në futbollin francez, ndeshjet nuk do të transmetohet më në televizion

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 20:08

Kriza në futbollin francez, ndeshjet nuk do të transmetohet më në televizion

Futbolli francez po kalon nëpër një moment delikat pas shkeljes së Jaume Roures, pronarit të Mediapro i cili e ka prishur marrëveshjen e të drejtave të Ligue 1 deri në vitin 2024 për 800 milionë euro në vit pasi nuk ka paguar dy kushtet e para të kontratës: 172.3 milionë në 5 tetor dhe 152.5 milionë në 5 dhjetor.

Mediapro pagoi 100 milionë për ndeshjet transmetuese. Kështu, praktikisht të gjitha klubet në Ligue 1 përfitojnë nga ndihma shtetërore për të frenuar ndikimin, përfshirë edhe PSG-në, në pritje të gjetjes së një operatori tjetër për të marrë të drejtat dhe të ndihmojë klubet, përcjell KosovaPress.

Canal Plus ishte ai që negocioi me drejtuesit e Ligue 1, por goditja e fundit është jashtëzakonisht e madhe duke pasur parasysh që zinxhiri i pagesave sapo ka hequr dorë duke qenë alternativa e Mediapro dhe ndeshjet e Ligue 1 nuk do të transmetohen nga 5 shkurti i ardhshëm nëse nuk ka ndonjë marrëveshje të re rreth kësaj çështjeje.

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 20:08