Kryetarët e VMRO-DPMNE-së do ta pranojnë “Veriut” aty ku duhet

Redaksia
By Redaksia 1 Nëntor, 2021 22:41

Kryetarët e VMRO-DPMNE-së do ta pranojnë “Veriut” aty ku duhet

Duke komentuar ngjarjet në Këshillin e Komunës së Shtipit ku këshilltarët nga VMRO-DPMNE nënshkruan certifikata me emrin “Republika e Maqedonisë”, Igor Janushev nga VMRO-DPMNE thotë se qëndrimi i VMRO-DPMNE-së ndaj Marrëveshjes së Prespës nuk ka ndryshuar, por kupton edhe procedurën e këshilltarëve, përcjell FLAKA.

“Këtë e kam mësuar nga mediat, nuk e di se çfarë ka ndodhur saktësisht. Nëse është kështu, mendoj se përgjegjësia duhet parë në Komisionin Komunal të Zgjedhjeve, sepse Vërtetimet i lëshon komisioni, jo kryetari.

Qëndrimi ynë si VMRO-DPMNE për Marrëveshjen e Prespës nuk ka ndryshuar. Prespa është punë e kryer për ne.

Nga ana tjetër, si dikush që më shqetëson mbiemri, i kuptoj këto lëvizje.

Nuk e shoh si diçka që duhet t’i kushtohet shumë rëndësi dhe as nuk duhet t’i kushtohet shumë vëmendje. Nëse e shohim këtë si shkelje të Kushtetutës, kur ndryshimi i emrit kushtetues, pse atëherë nuk e kemi parë si shkelje të Kushtetutës”.

I pyetur se si do të funksionojnë kryetarët e VMRO-DPMNE-së në lidhje me emrin kushtetues Republika e Maqedonisë së Veriut, Janushev tha se do ta pranojnë aty ku duhet.

“Kryetarët e komunave do të nënshkruajnë dokumente ku nuk do të mund të nënshkruhen pa mbiemrin, por do të ketë hapësirë ​​pasi mund të tregojnë kundërshtim”, thotë Janushev. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 1 Nëntor, 2021 22:41