Kthimi në punë i të sëmurëve kronikë, shoqatat e pacientëve: Jo të gjithë janë në rrezik

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 19:23

Kthimi në punë i të sëmurëve kronikë, shoqatat e pacientëve: Jo të gjithë janë në rrezik

Shoqatat e pacientëve u mblodhën online e më pas dorëzuan kërkesat e tyre deri te Ministria e Shëndetësisë – Komisioni për Sëmundje Infektive.

Ata kërkojnë që për “rastet më pak të rrezikshme të pacientëve me sëmundje kronike, të vendoset individualisht.

“Vërtetimin sipas sëmundjes, shërimit, vendit të punës në të cilin gjendet pacienti, ta japë specialisti”,- thuhet në kërkesën e Shoqatave “Borka”, “Jetë me sfida”, Shoqatës për Ndihmë dhe Mbështetje të Personave me Sklerozë Multiplekse, për Leukemi Kronike, Lidhja e Shoqatave të Diabetikëve të Maqedonisë, “Nefron”, Qendra “Hepar”, “Peperutka” dhe Aleanca e Organizatave të Pacientëve – AOP.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 19:23