Ku të informohen qytetarët se cilat spitale private janë të regjistruara ligjërisht në Maqedoni?

Ku të informohen qytetarët se cilat spitale private janë të regjistruara ligjërisht në Maqedoni?

Pacientët nuk janë të informuar publikisht se cilët dhe sa ofrues privatë të kujdesit shëndetësor punojnë ligjërisht. Ministria e Shëndetësisë nuk respekton ligjin e kujdesit shëndetësor që e ka propozuar vetë, përcjell FLAKA.

Ndonëse në Nenin 67 nga 333 thekson që regjistri i të gjitha institucioneve shëndetësore duhet të jetë publik dhe të publikohet në faqen e internetit të Ministrisë, mund të gjenden vetëm të dhëna për spitalet, klinikat dhe qendrat shëndetësore shtetërore, dhe askund nuk janë ato private.

Ministri i Shëndetësisë, në një deklaratë për Sitel, thotë se ata kanë një regjistër të saktë dhe së shpejti do ta publikojnë atë në faqen e internetit.

“Regjistri ekziston dhe do të azhurnojë faqen e internetit, e cila do të publikohet jo vetëm tek institucionet private, por edhe për të gjitha institucionet shëndetësore publike në vend. Regjistrat brenda Termin tim dhe mjekët dhe në kujdesin shëndetësor publik dhe privat tashmë janë gati, të cilat do të përfshijnë punonjës të tjerë të kujdesit shëndetësor”, tha Dr. Venko Filpçe, Ministër i Shëndetësisë.

Nevoja për informata të disponueshme për publikun për institucionet private shëndetësore u imponua pasi u njoftoi se nga pesë operacione të vogla në Shkup ku janë kryer operacione, tre prej tyre nuk kishin leje të duhura nga ministria. Dy prej tyre ishin përfshirë në rastin me pacientin e vdekur nga Resnja, i cili pas ndërhyrjes për hemorroidet vdiq nga sepsa.

Inspektorët e shëndetësisë do të hyjnë këtë javë në spitalet që kanë veprimtari kirurgjikale, pasuar nga spitale të mëdha private. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 11 Mars, 2019 22:03

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.