Kumanova është zbrazur, në çdo dyqan shkruan “kërkojmë punëtor/e”

Desk
By Desk 7 Prill, 2019 15:30

Kumanova është zbrazur, në çdo dyqan shkruan “kërkojmë punëtor/e”

Kerkojm punetorë/e

Sot, nëpër shume duqane në Kumanovë, si ato shqiptare edhe ato maqedonase, në lajmërimet e tyre ne dritaret e duqaneve shkruan “kerkojn punetorë”, që dmth po vërehet mungese e punetorëve..

Kjo nenkupton se skemi nevojë për investime të huaja me rrogë mininale, se rroga minimale nuk mjafton as për kushtet elementare.

Tirania private që përfitoi në shfrytëzim dhe keqpërdorim të punëtorëve, ndikoi që shumë të rinjë ta lëshojnë vendin e tyre, duke mos ia dhënë rrogën, me paga ndër minimalen të shoqëruar me mungesë të sigurimit shëndetësor dhe ate pensional.

Nese vazdohet me kete tempo te ikjes së fuqisë punëtore atëherë në vendin tonë do të mbeten vetëm të moshuarit dhe personat jo aktiv ne tregun e punës, me çka do të vijë deri te varfëria e skajshme…

Në Evrope nuk shkohet me rroge mininale 12.500 den kurse standarti i jetës është sikur i Zvicres.

Nuk ka mungesë te kuadrit por ka rroga te vogla..

P.S. edhe vet kryeministri Zaev tha se do të sjellëm punëtor nga jashtë për të plotësuar këtë boshllëk… e këtë boshllek mundem me zevendesue indianët..

Desk
By Desk 7 Prill, 2019 15:30