Kur Blerim Reka thoshte: Shqiptarët nuk mund të fitojnë, prandaj duhet konsensualiteti (VIDEO)

Desk
By Desk 18 Prill, 2019 12:24

Kur Blerim Reka thoshte: Shqiptarët nuk mund të fitojnë, prandaj duhet konsensualiteti (VIDEO)

Kandidati i pavarur për president të Maqedonisë së Veriut, Blerim Reka i cili ka mbështetje nga ASH-ja e Ziadin Selës dhe BESA e Bilall Kasamit në kongresin tematik të BDI-së në vitin 2015 thoshte se shqiptarët nuk mund të fitojnë prandaj duhet konsensualiteti

“Një shoqëri multietnike çfarë është Maqedonia, i nevoijitet një sistem politik konsenesual, një demokraci koncensusi dhe jo demokraci e shumicës, sepse 60% i maqedonasve gjithnjë mund ta mbivotojë 30% shqiptarë, apo 2/3 e votave maqedonase mbi votonin 1/3 e atyre shqiptare” është shprehur Blerim Reka në kongresin Tematik të BDI-së në vitin 2015./TS/

Desk
By Desk 18 Prill, 2019 12:24