Kur do të rritet paga minimale në Maqedoni?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 21:49

Kur do të rritet paga minimale në Maqedoni?

Në pak muaj do të kemi rritje të pagës minimale. 300 eurot aktuale janë shumë pak për të plotësuar nevojat, përcjell FLAKA.

“Tashmë në mars të vitit të ardhshëm do të kemi rritje të re të pagës minimale dhe rritje të re të pensioneve”, tha sot në një konferencë për media në Kuvend deputetja e LSDM-së, Daniella Koleva.

Paga mesatare mujore neto e paguar për punonjës, në shtator 2022, ishte 32.553 denarë.

Sindikata e Maqedonisë (LSM) thotë se për një vit vlera e shportës minimale të sindikatës është rritur për 16.940 denarë. Një familje për të kaluar muajin i nevojiten 51.514 denarë. Dhe në rajon, disa vende kanë paralajmëruar rritje të pagës minimale. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 21:49

01
Dhj
Sonte në “Rruga drejt”, në Alsat M, në studio me gazetarën Fatlume Dervishi, në pjesën...
01
Dhj
Të gjitha kontrollet kryhen pas raportimeve për bomba dhe përfundimisht konfirmohet konstatimi ynë fillestar –...
01
Dhj
Opozita nuk duhet të kushtëzoj ndryshimet kushtetuese në situate kur vendi ndodhet para sfidave të...