Kuvend pa seanca

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 20:29

Kuvend pa seanca

Nesër ose pasnesër, Komisioni për Zgjedhjet dhe Emërimet me siguri do të përcaktojë draft përbërjen e organeve punuese të Kuvendit. Kjo mundësi hapet pas takimeve të koordinimit të sotëm midis katër grupeve parlamentare, të cilat kapërcejnë ndryshimet e fundit në lidhje me udhëheqjene e Komisionit për Çështjet Evropiane. Seanca plenare pritet javën e ardhshme. VMRO DPMNE opozitare thotë se ata do të mbështesin si komisionin ashtu edhe plenaren. Kjo mbështetje mund të nënkuptojë gjithashtu sigurimin e kuorumit, pasi shumica në pushtet nuk ekziston aktualisht, përcjell FLAKA.

Shumica e brishtë prej 62 deputetësh mbeti me më pak vende në fund të gushtit. Jagoda Shahpaska dha dorëheqjen dhe u largua për në Qeveri, ndërsa mandati i pasardhësit të saj Emilia Rambabova mbeti i paverifikuar. Integristi Arben Ziberi, i cili votoi për zgjedhjen e Qeverisë në një dhomë të veçantë për shkak të simptomave të Covid 19, nuk mund të marrë pjesë në seancë tani sepse ai u shtrua dje në spital me përkeqësim të shëndetit. Kështu, qeveria ka një shumicë për të marrë vendime në Komisionin e Zgjedhjeve dhe Emërimeve, por jo në Kuvend.

Analistët thonë se ligjvënësit duhet të koordinojnë dhe të mos vënë në dyshim kuorumin e punës, të paktën kur bëhet fjalë për ngritjen e trupave të punës, pasi të gjithë do të mbajnë përgjegjësi.

Për dy muaj e gjysmë tani, asnjë ligj ose dekret me fuqi ligjore nuk është miratuar në vend. Kuvendi, i konstituuar më shumë se një muaj më parë, arriti vetëm të zgjidhte një qeveri. Ligjet për arsimin fillor dhe të mesëm urgjentisht duhet të ndryshohen për të legalizuar shtyrjen e fillimit të vitit shkollor dhe ligjet e tjera për riparimin e pasojave ekonomike të krizës shëndetësore janë urgjente. Por mbi të gjitha, duhet të formohen 20 komisione parlamentare, të cilat do të fillojnë të vënë institucionet, përfshirë Parlamentin, në funksion të plotë. FLAKA

 

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 9, 2020 20:29