Kuvendi votoi rebalancin e Buxhetin për vitit 2019

Kuvendi votoi rebalancin e Buxhetin për vitit 2019

Me 56 vota pro dhe 22 kundër sot pasdite, deputetët votuan rebalancin e Buxhetin për vitit 2019. Në debatin e sotëm nuk munguan akuzat e ndërsjella midis deputetëve të pozitës dhe opozitës. Janë shkurtuar paratë e pjesës së investimeve kapitale dhe arsimit. Sipas rebalancit së parashikuar, të ardhurat totale janë parashikuar në 210.5 miliardë denarë, dhe shpenzimet totale në 228.2 miliardë. Deficiti buxhetor mbetet në 2.7 për qind dhe parashikimi për rritje ekonomike është 3.1 për qind.

Me këtë rebalanc, për fat të keq, kjo qeveri nuk do të sigurojë as një të ardhme evropiane, as një arsim evropian. Pse e them këtë, jo sepse jam në opozitë, por sepse shifrat e e rebalancit na tregojnë kështu, shkurtime në arsim dhe në shumë sektorë të tjerë”-tha Sllagjana Mitovska, deputete e VMRO DPMNE-së.

Mos fol për ekonomi kolege, mos flisni ju për punë ekonomike, mos fol për rritje rroge, qoftë minimale, mesatare, qoftë për pagat sociale, etj”-pohoi Kostadin Kostadinov, deputet i LSDM-së.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 10 Tetor, 2019 19:31

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA