La Liga i bën “dalje” Gavit, lojtari hiqet nga faqja zyrtare e ligës spanjolle

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Mars, 2023 22:59

La Liga i bën “dalje” Gavit, lojtari hiqet nga faqja zyrtare e ligës spanjolle

La Liga ka vepruar në përputhje me vendimin gjyqësor dhe Gavi nuk shfaqet më në faqen e saj si lojtar në ekipin e parë të Barcelonës.

Gjykata Tregtare e Ciudad Condal hodhi poshtë, të martën e kaluar, ankesën e rishikimit të paraqitur nga klubi i Barcelonës, sepse ishte paraqitur jashtë afatit. Kështu, ajo ratifikoi vendimin e marrë nga gjykata më 25 mars, i cili përcaktonte se futbollisti duhej të rikuperonte dosjen e të rinjve.

Në faqen e Organizatës Kombëtare të Sporteve, Gavi nuk figuron më në skuadrën e Barcelonës së Xavit. As në seksionin e mesfushorëve dhe as në atë të sulmit ku ka luajtur në ndeshjet e fundit.

Megjithatë, vendimi nuk ndikon në pjesëmarrjen e Gavit në skuadrën e Xavit pasi ai është një lojtar i padiskutueshëm në formacionin titullar. Por, kjo thuhet se është një goditje si për lojtarin ashtu edhe për klubin, i cili tashmë po punon për të apeluar vendimin e fundit të gjykatës.

Nga zyrat janë gjithashtu të sigurt se kjo situatë nuk do të ndikojë as në vazhdimësinë e lojtarit në Camp Nou.

LaLiga dhe Barça kanë diskutuar prej javësh, me ndërmjetësimin e drejtësisë, situatën e skuadrës së të rinjve. Organi kishte refuzuar regjistrimin e Gavi për ekipin e parë, duke pretenduar se Barcelona nuk kishte hapësirë ​​brenda masës së pagave të tij dhe kontrata e tij e re nuk mund të pajiset. Klubi i Barçës nuk ishte dakord me këtë qëndrim dhe i dërgoi një letër gjyqtarit duke kërkuar që ai si masë paraprake të lejonte regjistrimin derisa të zgjidhej kjo çështje. Magjistrati iu përgjigj kërkesës së palës katalanase pasi konsideroi se mosregjistrimi i tij do të kishte “pasoja të pariparueshme” për klubin.

Po, institucioni i Barcelonës do të duhej të paraqiste/shfaqte një kërkesë që çështja të zgjidhej në gjykata. LaLiga respektoi rezolutën dhe lejoi regjistrimin. Mirëpo, klubi sipas vendimit të fundit gjyqësor nuk ka vepruar në afatin e caktuar pasi ka bërë kërkesën pas afatit dhe gjyqtari ka tërhequr masat e sigurimit dhe Gavi kthehet në gjendjen e mëparshme, lojtar i të rinjve të Barcelonës.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Mars, 2023 22:59