Lamborghini i vitit 1969 shitet për 1,6 milion dollarë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 29, 2019 23:01

Lamborghini i vitit 1969 shitet për 1,6 milion dollarë

Një Lamborghini i cili kishte qëndruar në një hambar të ekspozuar në Gjermani në fillim të këtij viti, është shitur për një shifër monumentale në një ankand në Londër.

Sipas medieve të huaja, Miura P400 S i vitit 1969 besohet të jetë një nga shembujt më origjinal të një superveture që ka mbetur i paprekur për vite me radhë.

Por, me gjithë gjendjen e saj të rrënuar, Miura me vetëm 18,000 milje të kaluara u tregua ‘e parezistueshme’ për koleksionistët, sipas RM Sotheby’s.

Për të u konfirmua një çmim shitjeje prej 1,248,125 funtesh për automjetin ikonik në Ankandin e 13-të vjetor të Londrës në Kensington.

Shtëpia e ankandit beson se është një nga shembujt e fundit të mbetur që akoma të jetë në një gjendje krejtësisht origjinale, e cila ndihmon të shpjegoni pse çmimi përfundimtar i shitjes tejkaloi vlerësimin para ankandit prej 800,000 funtesh në mbi 1 milion funte.

Madje, Makina – e cila u ofrua aty – shkaktoi një betejë serioze të ofertave midis koleksionistëve në dhomë, kanë thënë të pranishmit.

Will Smith, menaxher i ankandit, shtoi: “Lamborghini Miura shitur mirë falë ekskluzivitetit dhe rrallësisë së saj, dhe ne jemi krenarë që kemi luajtur mikpritësin në shitjen e makinës që ndryshon pronarin për herë të parë në mbi 40 vjet”.

              

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka October 29, 2019 23:01