Ligji për procedurë penale nuk kufizon hetimet e lëndëve të PSP-së

Ligji për procedurë penale nuk kufizon hetimet e lëndëve të PSP-së

Lëndët e PSP-së nën hetim nën Ligjin e ri të Prokurorisë Publike mund të vazhdojnë. Varet nga vazhdimi dhe përfundimi i hetimit sa aktakuza do të ngriten dhe nëse ndonjë nga veprat penale nën hetim do të ndiqet penalisht. Ligji, ndërsa lejon që të gjitha proceset gjyqësore të iniciuara në çështjet e PSP të vazhdojnë, hap mundësinë që dosjet që janë duke u larguar janë ende nën hetim.

Kjo do të thotë që shumë të dyshuar, kryesisht zyrtarë dhe bashkëpunëtorë të VMRO mund të gjenden në listën e të pandehurve. Rastet e hetuara në PSP të cilat tani mund të ndiqen nga të njëjtët prokurorë që janë vendosur në zyrat e Prokurorisë themelore kanë një duzinë rastesh. Perandoria është një nga krimet më të mëdha hetuese financiare të biznesmenit Orce Kamçevit e që në të janë të përfshirë edhe Sasho Mijalkov dhe dhjetëra të tjerëve të dyshuar.

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 23 Shkurt, 2020 23:43

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.