Lloga takoi prokurorin amerikan, Brus Shvarc. U bisedua për masat ndaj krimit kompjuterik

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Maj, 2023 18:15

Lloga takoi prokurorin amerikan, Brus Shvarc. U bisedua për masat ndaj krimit kompjuterik

Ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga, në Shibenik realizoi takim bilateral me Brus Shvarc, Zëvendësndihmës Prokurori Publik dhe Këshilltar për Çështje Ndërkombëtare në Departamentin e Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Lloga dhe Shvarc biseduan lidhur me bashkëpunimin në nivel global në luftën kundër krimit kompjuterik. Teknologjia është duke ndryshuar në mënyrë shumë të përshpejtuar dhe me këtë edhe struktura e krimit. Shtetet duhet t’i ndjekin ndryshimet e këtilla dhe ta hetojnë, ta gjurmojnë e zbulojnë krimin.

Ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga, shprehu falënderim ndaj SHBA-ve për bashkëpunimin e deritanishëm, posaçërisht në pjesën e ndihmës nëpërmjet të ekspertëve në Ligjin për Kodin Penal (LKP), me theks të veçantë në nenin për dëshmi në formë elektronike.

Në takim u bisedua për nismën për lidhjen e marrëveshjes për ekstradim. Ministri u falënderua për trajnimet në polici, gjyqësor dhe prokurori. Për vendin tonë me rëndësi të madhe është edhe ndihma nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës për procesin e digjitalizimit, sigurisë kibernetike, luftën kundër narkotikëve dhe trafikimit të qenieve njerëzore.

Në këtë takim, Ministri, Krenar Lloga, mori ftesë për vizitë zyrtare në Departamentin e Shtetit të SHBA-ve. Bashkëpunimi dhe partneriteti me Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të vazhdojnë edhe në periudhën e ardhshme.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 24 Maj, 2023 18:15

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare