LSDM: Çdo subjekt që shkel masat do të gjobitet

Desk
By Desk October 31, 2020 19:34

LSDM: Çdo subjekt që shkel masat do të gjobitet

Me ndryshimet dhe plotësimet e ligjit për mbrojtje nga sëmundejt infektive janë shtuar edhe autorizimet e inspektorateve të tregut.

Nga LSDM thonë se çdo subject I cili shkel protokollet shëndetësore inspektorët do ti shqiptojnë ndales për kryerjen e veprimtaris prej 10 deri në 30 ditë, dhe objekti do të mbyllet menjëherë.

“Me ndryshimet ligjore janë përforcuar sistemet e kontrollit të respektimit të masave për mbrojtje nga virusi korona. Që në ditën e parë të hyrjes në fuqi të ndryshimeve u përforcua kontllimi I objkteve. Konkretishtë natën e parë nga ana e ispektoriatit të tregjeve në më shumë qytetet të shtetit, u kryen gjithësej 48 mbykqyrje dhe 742 kontolle në objekte hotielierike, kaziono dhe bastore, me çka një objeket në Gostivar është mbyllur për shkak të shkeljes së ligjit për mbrojtje të popullësisë nga sëmundjet ngjitëse”, u shpreh deputeti i LSDM-së, Mile Talevski./Tvm2

Desk
By Desk October 31, 2020 19:34