LSDM: Ekonomia është e qëndrueshme, pagat po rriten

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Gusht, 2022 19:46

LSDM: Ekonomia është e qëndrueshme, pagat po rriten

LSDM thotë se përmes masave dhe politikave të përgjegjshme, qeveria arriti të ruajë stabilitetin dhe likuiditetin e ekonomisë vendore, edhe në kohën e krizës ekonomike botërore. Tregues për këtë sipas partisë në pustet, janë parametrat ekonomikë.

“Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, në gjashtëmujorin e parë të vitit eksportet janë rritur për 20.2 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Është dëshmi se ekonomia dhe ekonomia maqedonase janë konkurruese edhe në kohë krize globale energjetike dhe ekonomike. Dhe në këto kushte pagat vazhdojnë të rriten. Paga mesatare për muajin maj është 31.407 denarë, që është për 9,4 më e lartë se i njëjti muaj i vitit 2021. Nga muaji i ardhshëm do të ketë rritje të pagave në arsim, mbrojtje të fëmijëve, polici dhe mbrojtje. Kujdesi për qytetarët dhe përmirësimi i standardit të tyre ekonomik mbetet prioritet kryesor i Qeverisë dhe institucioneve të udhëhequra nga LSDM.”, tha Bogdanka Kuzeska, zëdhënëse e LSDM-së.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Gusht, 2022 19:46