LSDM kërkon dorëheqje të ministrit Naqe Çulev

Desk
By Desk May 7, 2020 21:30

LSDM kërkon dorëheqje të ministrit Naqe Çulev

LSDM kërkon dorëheqjen, e siç e quajnë, të paaftit Naqe Çulev sepse rrezikon shëndetin dhe sigurinë e qytetarëve, përcjell FLAKA.

“LSDM kërkon përgjegjësi nga Ministri teknik i paaftë dhe i papërgjegjshëm për të dhënë dorëheqjen, sepse rrezikon shëndetin dhe sigurinë e qytetarëve.

Sot, publiku ishte dëshmitar i një shkelje masive të ndalimit të tubimeve të grupeve në Strugë. Qindra qytetarë pa pajisje mbrojtëse, pa distancë adekuate, po lëviznin masivisht nëpër Strugë, dhe policia ishte e pranishme në këtë ngjarje dhe nuk reagoi fare.

Në vend që të paralajmëronte, tregonte dhe të parandalonte një tubimi masiv përballë një pandemie të rrezikshme shëndetësore, policia, megjithëse ishte e pranishme në ngjarje, jo vetëm që nuk reagoi, por në heshtje ndoqi shkeljen e ndalimit.

Me këtë papërgjegjësi, Çulev u bë bashkëpunëtor në përkeqësimin e shëndetit të qytetarëve.

Përveç Strugës, sjellja e papërgjegjshme, e pamatur e Naqe Çulev është parë në Shkup, në Ditën e Policisë së Maqedonisë.

Përkundër rekomandimeve, duke abuzuar me Ditën e Policisë, Ministri Teknik Naqe Çulev organizoi një tubim publik, pa djegur masat e mbrojtjes dhe rrezikoi shëndetin si të pranishmit ashtu edhe të policëve.

Për më tepër, videot e publikuara publikisht tregojnë qartë bashkëpunëtorët e Naqe Çulev duke u përpjekur të pengojnë gazetarët në punën e tyre dhe duke i kërcënuar ata me forcë fizike.

Përfundimisht, përveç kërcënimeve, gazetarët dhe punonjësit e mediave, së bashku me përfaqësuesit e trupit diplomatik, morën një bombë tymi aty pranë, duke rrezikuar sigurinë dhe shëndetin e tyre.

Vetëm në një ditë, publiku ka qenë dëshmitar i disa ngjarjeve me pasoja të mëdha për shëndetin dhe sigurinë e qytetarëve për shkak të Çulev të papërgjegjshëm.

Në këto ngjarje skandaloze duhet të shtohen rastet e shumta të abuzimit të policisë për qëllime partiake nga Mickoski dhe mosbërja asgjë për të fshehur masat dhe rekomandimet e tifozëve të afërt me VMRO-DPMNE.

Naqe Çulev, përveç mbrojtjes së Hristijan Mickoski, nuk është i aftë për asgjë tjetër, kështu që ai duhet të japë dorëheqjen dhe të marrë përgjegjësinë. Me këtë sjellje, Naqe Çulev kujtoi paraardhësit e tij Gordana Jankulovska dhe Mitko Çavkov, kur policia u abuzua, gazetarët u sulmuan, kur disa grupe qytetarësh nuk u ndëshkuan për thyerjen e ligjeve dhe në dëm të qytetarëve.

Për këtë duhet të ketë përgjegjësi. Naqe Çulev duhet të japë dorëheqjen”. FLAKA

Desk
By Desk May 7, 2020 21:30