LSDM: Kjo përbërje nënkupton konflikt parimesh, pikëpamjesh, politikash dhe vlerash

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Nëntor, 2021 00:33

LSDM: Kjo përbërje nënkupton konflikt parimesh, pikëpamjesh, politikash dhe vlerash

Populli pa se si u ulën në të njëjtën tavolinë përfaqësuesit e strukturave anti-NATO, anti-BE, anti-Prespë dhe antidemokratike në vend, pjesëmarrësit në aksionet e përgjakshme të 27 prillit, së bashku me ata që avokojnë në mënyrë deklarative. kursin euroatlantik të vendit dhe të cilët ngelën të rrahur në të njëjtin 27 prill, reagojnë nga LSDM-ja e Zoran Zaevit në pushtet pasi VMRO-DPMNE-ja njoftoi se ka shumicë të re parlamentare me “Levicën”, AAA dhe Lëvizjen BESA, transmeton TetovaSot.

“Kjo përbërje nënkupton konflikt parimesh, konflikt pikëpamjesh, konflikt politikash dhe konflikt vlerash. Një përbërje e tillë politike nuk mund të japë asgjë për interesat e qytetarëve dhe as për interesat kombëtare të shtetit, sepse e vetmja gjë e përbashkët në atë tryezë është dëshira për pushtet. “Nëse vërtet do të ketë shumicë të re parlamentare, presim që ajo të konfirmohet përmes procedurave përkatëse parlamentare dhe zgjedhjes eventuale të qeverisë së re”, thonë nga LSDM.

Partia shton se shumica e re eventuale do të duhet të marrë përgjegjësinë për përballjen me pandeminë dhe krizën energjetike, përgjegjësinë për sfidat që pasojnë me integrimin evropian të vendit dhe miratimin e buxhetit të vitit 2022.

“Këto ditë do të shohim nëse Hristijan Mickoski ka kapacitet dhe përgjegjësi për këto hapa dhe përgjegjësi. LSDM është në anën e qytetarëve, në anën e interesit kombëtar dhe të përparimit të shtetit. LSDM nuk do të lejojë destabilizimin e vendit, anulimin e Marrëveshjes së Prespës, zënka të reja me fqinjët dhe anulimin e gjithçkaje që kemi arritur së bashku me qytetarët në katër vitet e fundit”, thuhet në komunikatën e partisë.

Në të njëjtën kohë ata theksojnë se mes deputetëve të partive politike që sonte shpallën mazhorancën e re ka përkrahës të së ardhmes euroatlantike dhe njerëz që siç thonë ata nuk duan të hyjnë në pakt me nazistët dhe fashistët nga “Levica”.

“U bëjmë thirrje të gjitha forcave demokratike dhe deputetëve që duan të vazhdojnë në rrugën e duhur, rrugën e progresit, integrimit në BE, drejtësisë dhe progresit ekonomik, që të mos i lejojmë të lënë gjurmë të qëndrueshme me zërin e tyre dhe të përmenden si deputetë dhe njerëz që u solli “Zënka të reja me fqinjët, pengesa në rrugën drejt BE-së, konflikte të reja ndëretnike”, thonë nga partia në pushtet

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Nëntor, 2021 00:33

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare