LSDM propozoi kandidat për kryetar të Shtipit, VMRO-DPMNE ende jo

Desk
By Desk November 4, 2020 21:23

LSDM propozoi kandidat për kryetar të Shtipit, VMRO-DPMNE ende jo

Kardiologu dhe deputeti aktual në Parlamentin e Maqedonisë, Dr. Sashko Nikollov, është kandidat i LSDM-së për zgjedhjet e parakohshme për kryetar të Shtipit. Dr. Nikollov është një profesionist i dëshmuar dhe kjo është arsyeja pse ai është pjesë e ofertës së ndershme për zgjedhjet, thonë nga partia. Përballë LSDM-së, kundërshtari kryesor VMRO DPMNE, ende nuk e kanë emëruar kandidatin e tyre, përcjell FLAKA.

VMRO DPMNE opozitare deklaroi se është e mundur të kërkohet shtyrja e zgjedhjeve për kryetarë të komunave të Shtip dhe Pllasnicë. Nëse ata ende vendosin të shkojnë në votime, atëherë ka shumë të ngjarë që kandidati i tyre për Shtip do të ishte Ivan Jordanov, gjithashtu një anëtar aktual i Parlamentit.

Asambleja e Përgjithshme e LSDM-së lidhur me këtë çështje thotë se të gjitha opsionet merren parasysh. Ata po monitorojnë nga afër situatën me pandeminë, por nuk po mendojnë ta shtyjnë tani për tani. Nëse ata marrin një propozim zyrtar nga secila palë, ata do ta shqyrtojnë atë dhe do të ndërtojnë një pozicion. Zgjedhjet mund të mbahen nëse kryetari i asamblesë ndryshon vendimin për shpalljen e tyre, por kjo bëhet me marrëveshje paraprake të partive politike. Derisa të ketë një vendim zyrtar, aktivitetet e parashikuara nga afatet e zgjedhjeve janë duke vazhduar. Tenderi për fletët e votimit dhe materialin tjetër zgjedhor u shpall dje. Kandidati i pavarur Trajçe Mitev paraqiti 260 nënshkrime nga 250 të kërkuara në selinë e KKZ në Shtip, duke përmbushur kështu kushtin për pjesëmarrje në garën parazgjedhore. FLAKA

Desk
By Desk November 4, 2020 21:23