Lufta për Arktikun: SHBA paralajmëron Rusinë dhe Kinën

Desk
By Desk May 6, 2019 20:26

Lufta për Arktikun: SHBA paralajmëron Rusinë dhe Kinën

Qeveria amerikane paralajmëroi Rusinë dhe Kinën se Shtetet e Bashkuara nuk do të tolerojnë lëvizje agresive në rajonin e Arktikut.

Me rritjen e temperaturave dhe shkrirjen e akullit, Arktiku gjithnjë e më shumë po hapet për zhvillim dhe tregti.

Sekretari shtetëror Mike Pompeo tha në një fjalim në Finlandë se Shtetet e Bashkuara do të kundërshtojnë përpjekjet për ta bërë rajonin një ndalim strategjik të çdo vendi.

Sipas tij, për të mbajtur të qetë Arktikun, duhet të luftohet sundimi i ligjit. Pompeo sulmoi Rusinë dhe Kinën për atë që tha ai do të ishte një praktikë shtrënguese që do të destabilizonte “Veriun e Largët” nëse ajo do të përsëritej.

Desk
By Desk May 6, 2019 20:26