Lufta ruse në Ukrainë “arsyeja kryesore” e dobësimit të ekonomisë gjermane

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Maj, 2023 19:19

Lufta ruse në Ukrainë “arsyeja kryesore” e dobësimit të ekonomisë gjermane

Lufta ruse në Ukrainë është arsyeja kryesore që Gjermania vuajti nga problemet ekonomike gjatë dimrit, tha një zëdhënës i ministrisë së ekonomisë gjermane.

Përmes një konference për shtyp, zëdhënësi gjerman tha se megjithëse recesioni ishte një çështje serioze, nuk ishte e nevojshme të rivlerësohej situata ekonomike në Gjermani, sepse zhvillimi i përgjithshëm i konsumatorëve ishte pozitiv.

Prodhimi i Brendshëm Bruto ra me 0.3% në tremujorin e parë të vitit kur u rregullua për efektet e çmimeve dhe kalendarit, pas një rënie prej 0.5% në tremujorin e katërt të 2022.

Një recesion zakonisht përkufizohet si dy tremujorë të njëpasnjëshëm të tkurrjes.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 26 Maj, 2023 19:19