Lushtaku lirohet nga akuzat, reagon ambasadori britanik

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka May 24, 2019 21:52

Lushtaku lirohet nga akuzat, reagon ambasadori britanik

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell, ka reaguar ndaj vendimit të Gjykatës Themelore në Prishtinë, e cila së fundi liroi Sami Lushtakun nga akuzat për keqpërdorim të pozitës zyrtare.

Përmes një deklarate të lëshuar në facebook, O’Connell thotë se kjo duket strategji e qëllimshme për të lëjuar që kriminelët të jenë të lirë.

”Përsëritja e të njëjtit gabim për dy apo tre herë mund të jetë shkak i paaftësisë apo moseksperiencës. Trjanimi do të ndihmonte në zgjidhje të këtij problemi. Por Kosova ka pasur me vite të tëra trajnime. Në vend të kësaj, duke bërë të njëjtin gabim, kohë pas kohe duket sikur kjo është një strategji e qëllimshme për të lejuar kriminelët të ecin lirshëm. Dështimi i Kosovës për të luftuar krimin na dëmton të gjithëve, përveç kriminelëve dhe miqve të tyre jo – kuptohet”, shkruan O’Connell.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka May 24, 2019 21:52