Macron bën presion që negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë të hapen deri në fund të vitit?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 21:35

Macron bën presion që negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë të hapen deri në fund të vitit?

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, u ka dërguar letra të gjithë ambasadorëve francezë në vendet e Bashkimit Evropian, në të cilat u kërkon të punojnë intensivisht për hapjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, pohon një ueb portal shqiptar, duke cituar burimet e veta nga Pallati Elysee, përcjell FLAKA.

Sipas k%tij protali, presidenti francez ka caktuar dy data kyçe. E para është 14 dhjetori, kur duhet të zgjidhet problemi mes Bullgarisë dhe Maqedonisë dhe e dyta është 31 dhjetori, kur duhet të hapen negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë.

Arsyeja e kësaj ofensive franceze, sipas portalit shqiptar, është se Parisi merr presidencën më 1 janar, dhe nuk dëshiron të marrë përsipër një çështje të vjetër të pazgjidhur. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 21:35

06
Dhj
Ambasadorja e SHBA-së në vend, Anxhela Ageler sonte theksoi se është konfuz procesi për zgjedhjen...
06
Dhj
Ajo ka një apartament në Shkup prej 54 metrash katrorë si pronë e saj personale,...
06
Dhj
Riorganizimi i administratës nënkupton reduktimin e disa institucioneve, nga 140 institucione që janë nën ombrellën...
06
Dhj
Qytetarët nuk u besojnë as politikanëve, as institucioneve, kështu vlerëson Insituti për Demokraci, një hulumtim...