Mançevski: Rreziku është shumë i lartë nëse i lëmë zgjedhjet për në vjeshtë

Mançevski: Rreziku është shumë i lartë nëse i lëmë zgjedhjet për në vjeshtë

Ministri i Shoqërisë së Informacionit Damjan Mançevski në Tv 24 zbuloi nëse do të ketë karantinë gjatë fundjavës do të dihet nesër, kur do të ketë seancë qeveritare, përcjell FLAKA.

“Konsultimet po zhvillohen dhe rekomandimet e qeverisë në përgjithësi po respektohen. Duhet kuptuar që do të duhet të shkojmë në masa kufizuese, por kjo do të thotë të respektojmë masa të tjera që nuk janë kufizuese, dhe qytetarët nuk i respektojnë ato. Mbajtja e maskave dhe mbajtja e distancës dhe qytetarët duhet të kuptojnë që të kthehen në normale, masat duhet të respektohen”, tha Mançevski.

Mançevski theksoi se mosrespektimi i masave çon në rritjen e numrit të të infektuarve, veçanërisht me grupimet masive. Ai theksoi se një situatë e tillë është e mundur në ditët në vijim dhe beson se nesër pas debatit do të ketë një qasje të ekuilibruar për të parandaluar më shumë infeksione.

“Dihet saktësisht se nga vijnë të infektuarit. 4 maji ishte festa për Ministrinë e Brendshme, sot është 20 maj. Numri i të infektuarve është rritur këto ditë, por autoritetet shëndetësore i dinë saktësisht grupimet e personave të infektuar, d.m.th nuk kemi pika të panjohura. Po, disa nga të infektuarit rishtas vijnë nga liturgjia në Strugë dhe darkat e iftarit që po zhvillohen në javët e fundit. Nëse të gjithë qytetarët pa dallim në fe, nëse dëshirojmë të zvogëlojmë masat kufizuese, atëherë do të duhet të rrisim përgjegjësinë personale të secilit prej nesh. Kanë kaluar dy javë dhe nuk është bërë asgjë në lidhje me ngjarjet ku nuk respektohen masat, nuk kemi asnjë informacion nëse kontrolli i brendshëm i Ministrisë së Brendshme po heton për oficerët që ishin në terren dhe nuk morën asgjë. Kjo është arsyeja pse qytetarët janë në dyshim, domethënë ata mendojnë se nuk ka një trajtim të barabartë për të gjithë. Të gjithë, si institucionet, ashtu edhe qytetarët, tani që masat janë liruar kudo, apelohet për të respektuar masat e mbrojtjes”, tha Mançevski.

Lidhur me takimet e liderëve, Mançevski tha se kur përfundon gjendja e jashtëzakonshme, afatet për aktivitetet parazgjedhore duhet të vazhdojnë.

“Unë mendoj se do të ishte më së miri nëse do të kishte zgjedhje, vendimi të merret me konsensus, duhet të ketë më shumë përpjekje në periudhën e ardhshme për të arritur diçka që të gjithë do të biem dakord. Ekzistojnë pikëpamje të ndryshme, por jam i bindur që do të gjendet një kompromis, sepse rreziku është shumë i madh nëse i lëmë zgjedhjet në vjeshtë për shkak të rrezikut të një valë të re”, tha Mançevski. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 21 Maj, 2020 22:17

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.