Maqedonasi bëhet ministër i jashtëm i Uruguait

Desk
By Desk March 2, 2020 22:30

Maqedonasi bëhet ministër i jashtëm i Uruguait

Ernesto Talvi, me prejardhje nga babai maqedonas dhe nënën nga Kuba, është ministri i ri i jashtëm i Uruguajit, përcjell FLAKA.

Diaspora e Bashkuar Maqedonase i përgëzoi për zgjedhjet dhe tha që ata shpresojnë që Maqedonia dhe Uruguai të forcojnë marrëdhëniet bilaterale dhe tregtare.

“Këtë mëngjes, UMD uroi Ernesto Talvi, nga babai me origjinë maqedonase, që u bë Ministër i Jashtëm i Republikës Orientale të Uruguajit. Ministri Talvey ka një përvojë mbresëlënëse dhe të gjatë si një politikan dhe ekonomist. Ne i urojmë atij një mandat të suksesshëm si Ministër i Jashtëm, dhe shpresojmë që Uruguaji dhe Maqedonia të forcojnë marrëdhëniet e tyre bilaterale dhe tregtare nën udhëheqjen e tij”. FLAKA

Desk
By Desk March 2, 2020 22:30