Maqedonia e Veriut sot zgjedh presidentin e ri, i pesti me radhë

Desk
By Desk 21 Prill, 2019 07:22

Maqedonia e Veriut sot zgjedh presidentin e ri, i pesti me radhë

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut sot votojnë për presidentin e ri. Mbi 1.8 milionë votues do të përzgjedhin mes tre kandidatëve.

Fushata për zgjedhjet presidenciale është karakterizuar si më e qetë dhe ndryshe nga të mëparshmet. Marrëveshja e Prespës, reformat, integrimet euroatlantike si dhe shteti qytetar kanë qenë pikat dominuese të fushatës.

Nëse asnjë kandidat nuk fiton më shumë se 50% të votave dy kandidatët me më shumë vota do të shkojnë në balotazh më 5 maj ku pjesëmarrja e elektoratit duhet të jetë së paku 40% në mënyrë që rezultati të jetë i vlefshëm.

Gjatë ditës së djeshme votuan 1.782 qytetarë të regjistruar që jetojnë jashtë shtetit, në 32 përfaqësi konsullore diplomatike. Po ashtu dje votuan edhe 1.640 persona ë burgosur, shtatë persona të shpërngulur brenda vendit dhe 3.583 persona të sëmurë dhe të moshuar. Këto janë zgjedhjet e gjashta presidenciale në vend që nga pavarësia në vitin 1991.

 

 

Desk
By Desk 21 Prill, 2019 07:22