Maqedonia ka potencial për të zhvilluar turizmin spa, por burimet termike përdoren për ngrohjen e serave

Maqedonia ka potencial për të zhvilluar turizmin spa, por burimet termike përdoren për ngrohjen e serave

A mund të bëhet Maqedonia Sllovenia për turizëm alternativ? 85% e të gjithë mysafirëve në Slloveni janë mysafirë në qendrat SPA. Maqedonia po përpiqet të zbatojë përvojën e këtij vendi. Për më shumë vizitorë, qëllimi i parë është përdorimi më i madh i burimeve termike. Në vend ka mbi 60 të tilla, por kryesisht përdoren për ngrohjen e serave, përcjell FLAKA.

Shifrat në këtë sektor po përmirësohen çdo vit. 2018 do të përfundojë me mbi një milion e 200 mijë turistë. Rritja e këtij viti është 16, dhe për vitin e ardhshëm është planifikuar të rritet numri i mysafirëve me 20%. Tregu i turizmit gjithashtu ndihmon në këtë drejtim.

Statistikat tregojnë se shifrat e mira në këtë sektor vijnë nga një turne tradicional. Distinacioni më i vizituar në vend është E skopje, pastaj liqenet. Turizmi spa kryesisht varet nga mysafirët vendas, edhe pse ka potencial të bëhet interesant edhe për të huajt. Sipas renditjes National Geographic, vendi ynë është vendi i 26-të në botë për turizëm alternativ. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 5 Dhjetor, 2018 22:13

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA