Maqedonia me rënien më të madhe të investimeve Greenfield në rajon

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 22:02

Maqedonia me rënien më të madhe të investimeve Greenfield në rajon

Maqedonia me rënien më të madhe të investimeve Greenfield në rajon. Pandemia dekurajoi investitorët që të investonin në vend. Vitin e kaluar vetëm 62 dollarë për kokë banori kanë hyrë në investime të huaja direkte në Maqedoni, sipas analizës së Finance Think. Ndryshe nga periudha e paspandemisë, para krizës, pra në periudhën 2003-2007, vendi kishte pothuajse 450 dollarë për frymë, nga viti 2010 deri në 2019 mbi 260 dollarë për frymë, përcjell FLAKA.

Ekspertët thonë se çelësi për periudhën e ardhshme në strategjinë për tërheqjen e investimeve është që të bëhet prioritet tërheqja e investimeve që do të kenë vlerë të shtuar më të madhe.

Përpara pandemisë, Maqedonia, së bashku me Shqipërinë dhe Malin e Zi, ishin lider në tërheqjen e investimeve. Mali i Zi mbeti lider dhe Serbia e përdori krizën për të drejtuar investimet në territorin e saj. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 22:02

06
Dhj
Ambasadorja e SHBA-së në vend, Anxhela Ageler sonte theksoi se është konfuz procesi për zgjedhjen...
06
Dhj
Ajo ka një apartament në Shkup prej 54 metrash katrorë si pronë e saj personale,...
06
Dhj
Riorganizimi i administratës nënkupton reduktimin e disa institucioneve, nga 140 institucione që janë nën ombrellën...
06
Dhj
Qytetarët nuk u besojnë as politikanëve, as institucioneve, kështu vlerëson Insituti për Demokraci, një hulumtim...