Maqedonia po përgatitet për goditje tjetër nga koronavirusi

Desk
By Desk May 4, 2020 22:13

Maqedonia po përgatitet për goditje tjetër nga koronavirusi

Ndërmarrja “Brako” nga Velesi ndërtoi një spital modular pranë Klinikës së Sëmundjeve Infektive në Shkup në vetëm 14 ditë. Ajo nga sot është lëshuar në përdorim, përcjell FLAKA.

Fillimisht do të përdoret si një qendër COVID, por në të ardhmen, ky spital i sapo ndërtuar do të jetë një qendër urgjente në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, ku pacientët do të trefishohen dhe pastaj do të shpërndahen aty ku është e nevojshme.

Ndërmarrja “Brako” thotë se ata donin të tregonin se një qendër KOVID mund të ndërtohet edhe në Maqedoni në kohë rekord.

Për ndërtimin e spitalit modular, qeveria zvicerane dhuroi 200,000 franga, por në këtë projekt “Brako” hoqi dorë nga fitimet.

Spitali i ri modular do të ketë një kapacitet prej 72 shtretërish. FLAKA

Desk
By Desk May 4, 2020 22:13