Maqedonia rekordere për nga hedhja e ushqimit

Maqedonia rekordere për nga hedhja e ushqimit

Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara, e rendit në vendin e tetë shtetin tonë në botë për sa i përket hedhjes së ushqimeve, përcjell FLAKA.

Kjo po ndodh në të njëjtën kohë kur disa nga kategoritë më të rrezikuara sociale në vend nuk mund të parashikojnë kushte themelore të jetesës, përfshirë ushqimin. Numrat janë shumë shqetësues dhe tregojnë se 460 mijë njerëz në vendin tonë nuk kanë qasje të përhershme në ushqim.

Rreth 30 përqind e ushqimit të prodhuar ose importuar nuk konsumohet asnjëherë sepse është i prishur menjëherë pas korrjes kur transportohet ose hidhet nga zinxhirë të mëdhenj me pakicë dhe konsumatorë, thonë nga ministria e bujqësisë. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 11 Dhjetor, 2019 21:09

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.