Mariçiq: BE të sjellë vendim të shpejtë për fillimin e bisedimeve

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Dhjetor, 2021 19:39

Mariçiq: BE të sjellë vendim të shpejtë për  fillimin e bisedimeve

Ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq i ka bërë thirrje bashkimit Europian që sa më shpejt të sjellë vendim për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare me MAqedoninë e veriut dhe Shipërinë, dhe me ketë të fillohen edhe bisedimet që një orë më herët të fillojmë të japim rezultate konkrete dhe reforma më efikase.

Këtë thirrje ministri Mariçiq e ka bërë parafillimit të mabjtjes së konferencës së ministrave të drejtësisë –për Ballkanin perëndimor i cili po mbahet në Bërdo të Kranjit, në Slloveni.

“Për ti përshpejtuar këto reforma, duhet që Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria ti fillojnë bisedimet me Bashkimin Europian. Negociatat qasëse janë korrniza kyce për reformat e mirfillta. Andaj sa më shpejt që I fillojmë bisedimet do të jetë më mire edhe për Bashkimin europian, per vetë Ballkanin, por dhe për MAqedomninë e Veriut. Duhet të përshpejtohen reformat me qëllim të qëndrueshmërisë më të madhe të reformave. Shpresojmë se shumë shpejt do ti tejkalojmë mosmarrëveshjet me palën bullgare në javët apo muajt në vazhdim, sepse koha nuk punon vetëm për neve si vend, e as për unionin dhe tërë Europën. Kjo është poposia ime kryesore deri tek kolegët e mij europian” – tha Ministri i Drejtësisë, Bojan Mariçiq.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 3 Dhjetor, 2021 19:39