Mariçiq: “Këshilli Gjyqësor mund të jetë profesionist edhe pse ata kanë një anëtar të akuzuar për krim”

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:08

Mariçiq: “Këshilli Gjyqësor mund të jetë profesionist edhe pse ata kanë një anëtar të akuzuar për krim”

Ai ndihmoi në tjetërsimin e tokës, prokuroria po e ndjek penalisht, gjykata penale po vlerëson aktakuzën dhe anëtari i këshillit gjyqësor Zoran Teofillovski është ende pjesë e këshillit gjyqësor, një organ që do të drejtojë në pastrimin e gjyqësorit të shpallur me pompozitet si një veprim i ardhshëm i qeverisë nga plani “21”. Teofillovski voton dhe vlerëson gjyqtarët, por ai nuk është i vetëm, tha Ministri Bojan Mariçiq dyke e mbrojtur Këshillin Gjyqësor, përcjell FLAKA.

Zoran Teofillovski erdhi në Këshill nga Gjykata e Apelit në Gostivar. Ai akuzohet për privatizim të paligjshëm të tokës në Tetovë, së bashku me gjashtë persona të tjerë. Toka ka kushtuar 385 mijë euro, dhe ishte shitur për 3 mijë euro. Në një raport tetorin e kaluar, Komisioni Evropian pranoi përparimin e mirë, por nevojiten reforma të plota, tha kreu i delegacionit të BE në vend, David Gere.

“Reformat tradicionale janë thelbësisht në interesin e qytetarëve sepse ato adresojnë barazinë para ligjit, drejtësinë, besimin në institucione dhe mbi të gjitha nënkuptojnë tërheqjen e investimeve në vend, sepse çdo investitor dëshiron të dijë se vendi ka një klimë të përgjegjshme dhe të qëndrueshme”, tha David. Gere, kreu i delegacionit të BE në vend.

Nuk ka të paprekshëm, thotë Ministri Mariçiq, duke treguar shembullin e Teofillovskit. Deri më tani, vetëm gjyqtarja Vesna Kiçeec nga Ohri ka rënë nga vendimet e Këshillit Gjyqësor. Ajo ka punuar në mënyrë të pamatur dhe joprofesionale, siç tregoi metodologjia e re. FLAKA

Desk
By Desk 13 Janar, 2021 21:08