Mariçiq-Kyuchyuk: Të qëndrojmë për bashkëpunim dhe fqinjësi të mirë që sjell përfitime për të dy vendet dhe të dy popujt

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 22:24

Mariçiq-Kyuchyuk: Të qëndrojmë për bashkëpunim dhe fqinjësi të mirë që sjell përfitime për të dy vendet dhe të dy popujt

Zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq, ka takuar eurodeputetin bullgar Ilhan Kyuchyuk, me të cilin bashkërisht kanë konstatuar se është e rëndësishme të investohet në një të ardhme në të cilën të dy vendet bashkërisht dhe sinqerisht do të hapin mundësi të reja për të dy popujt.

“Me Ilhanin e dimë se do të ketë gjithmonë faktorë në të dyja anët e kufirit, si dhe jashtë atyre kornizave, që duan incidente, nacionalizëm, konflikte dhe kthim në të shkuarën.

Por ne, së bashku me qytetarët tanë, dëshirojmë dhe mbrojmë fuqimisht bashkëpunimin dhe fqinjësinë e mirë që sjell përfitime për të dy vendet dhe të dy popujt dhe besojmë se ky opsion është sa më i madh dhe më i fortë dhe se me siguri do të mbizotërojë në këtë situatë”, ka shkruar Mariçiq në Facebook.

Mariçiq thekson se respekti dhe vlerësimi i ndërsjellë i ndërtuar mbi vlerat evropiane është modeli i vetëm i suksesit për brezat e tanishëm dhe të ardhshëm dhe se bashkëpunimi dhe respekti i ndërsjellë si modele suksesi janë njësoj të nevojshme për vendet anëtare të BE-së dhe për vendet që janë në rrugën drejt duke u bërë anëtarë të BE-së.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 25 Janar, 2023 22:24