Mariçiq nga Podgorica: Ballkani Perëndimor meriton një të ardhme të sigurt dhe evropiane

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 27 Nëntor, 2021 20:56

Mariçiq nga Podgorica: Ballkani Perëndimor meriton një të ardhme të sigurt dhe evropiane

Ministri i Drejtësisë Bojan Mariçiq në fjalën e tij në konferencën “Forumi i Integrimit Ballkanik 2021” të mbajtur në Podgoricë, theksoi se është në interes gjeostrategjik të Unionit integrimi i Ballkanit Perëndimor. Sipas tij, situata aktuale i jep hapësirë ​​hapjes së çështjeve të reja dhe bllokadat do të vazhdojnë të inkurajojnë forcat retrograde që kundërshtojnë unitetin dhe vlerat evropiane, përcjell FLAKA.

“Ne e dimë se vendet e Ballkanit Perëndimor kanë ende shumë punë, reforma, sfida dhe tundime. Por tani është koha e duhur që Bashkimi të tregojë se ka një plan të qartë për rajonin, sepse përndryshe u jep një shans vendeve të tjera, të cilat padyshim kanë interesa strategjike për rajonin”, tha Mariçiq, sipas një deklarate nga kabineti i tij.

Në fjalën e tij ai iu referua reformave në drejtësi dhe procesit integrues të vendit tonë, të cilat sipas tij treguan vlerat e vërteta evropiane, vullnetin politik për zbatimin e reformave dhe u bënë shembull për zgjidhjen e çështjeve më të vështira të dekadës përmes dialogut dhe zgjidhjes së çështjeve më të vështira të dekadës. diplomacisë.

“Si shtet dhe qeveri kemi treguar përkushtim të sinqertë dhe të fortë në evropianizimin e vendit. Filluam me një plan veprimi për reformat evropiane në vend të sistemuar në dhjetë prioritete. Me këtë dërguam një mesazh të qartë se Maqedonia e Veriut është e sigurt në rrugën strategjike dhe se ne mbetemi në rrugën e reformave dhe pa datë për fillimin e negociatave me Unionin, sepse mbi të gjitha është mirë për vendin dhe qytetarët. Tani është radha e Unionit”, tha Mariçiq.

Panelistë dhe pjesëmarrës në forum ishin politikanë të shquar, zyrtarë të mëparshëm dhe aktualë, diplomatë dhe ekspertë nga Evropa dhe rajoni. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 27 Nëntor, 2021 20:56