Markovski: Nëse ka pikë të dytë, atëherë këto masa janë të pakuptimta

Desk
By Desk April 29, 2020 22:15

Markovski: Nëse ka pikë të dytë, atëherë këto masa janë të pakuptimta

Specialisti i sëmundjes infektive Vello Markovski në Kanal 5 tha sonte se për momentin jemi duke kaluar një kohë të mirë me virusin korona, por nëse pritet një kulm i dytë, atëherë masat janë të pakuptimta, përcjell FLAKA.

“Unë mendoj se siç pritej piku që ata planifikuan, nuk është arritur akoma. Megjithëse fillimisht me parametra të ulët, rreth 2,000. Është e shkëlqyeshme tani dhe ne po kalojmë një kohë të mirë, por duhet të shohim se si mund të dalim nga kjo. Koncepti ishte të shkonte me masa më të rrepta të rekomanduara nga OBSH. Arsyetimi ishte shtrirja e kurbës në mënyrë që sistemi shëndetësor të mund të strehojë të gjithë. Tani mund të konkludojmë se jemi shumë të ngushtë, sepse nuk kemi përfunduar as gjysmën e lehtësive tona shëndetësore. Nëse do të kemi një pikë të dytë, atëherë këto masa janë të kota. Tani kemi imunitet kolektiv shumë të ulët, nëse kemi një pikë të dytë”, tha Markovski. FLAKA

Desk
By Desk April 29, 2020 22:15