Masat ekonomike do të nevojiten edhe vitin e ardhshëm

Desk
By Desk October 26, 2020 21:07

Masat ekonomike do të nevojiten edhe vitin e ardhshëm

Paketa e katërt e ndihmës për ekonominë dhe qytetarët nuk do të jetë e mjaftueshme për të kapërcyer pasojat e krizës së virusit. Masat e reja do të ndihmojnë në mbajtjen likuide të punonjësve dhe ndërmarrjeve, por jo për të rifilluar plotësisht ekonominë. Kjo do të kërkojë paketa të reja me masa të reja që ka shumë të ngjarë të miratohen gjatë vitit të ardhshëm, përcjell FLAKA.

Për të përmbushur nevojat e ndërmarrjeve të huaja, detyrimet doganore ka shumë të ngjarë të harmonizohen me ato në BE, diçka që investitorët e kanë kërkuar për një kohë të gjatë.

Qeveria vuri në dukje se tani për tani orari i kufizuar i punës deri në orën 23:00 si një masë për të parandaluar virusin do të zbatohet vetëm për furnizuesit e ushqimit. Megjithëse ishte paralajmëruar më parë se kufizime të tilla do të mbulojnë operatorë të tjerë ekonomikë, tregje, dyqane sanduiçësh, furra buke. Bytyqi sqaroi se Komisioni për Sëmundje Infektive ka përcaktuar që objektet hotelierike janë në rrezik të përhapjes së infeksionit.

Gjatë kësaj jave, duhet të votohet rebalanci i buxhetit pas së cilës qytetarët dhe kompanitë do të jenë në gjendje të presin ndihmë nga paketa e katërt, e cila peshon gati 500 milion euro. FLAKA

Desk
By Desk October 26, 2020 21:07