Maskat për rastin “Reket” mesin e më mbreslënëseve në karnevalin e Vevçanit

Maskat për rastin “Reket” mesin e më mbreslënëseve në karnevalin e Vevçanit

Qindra maska dhe mijëra të ftuar nga vendi dhe jashtë vizituan sot Karnavalin tradicional të Vevçanit, përcjell FLAKA.

Defilimi filloi nga mesi i fshatit, me maska që tallnin skenën politike, ngjarjet shoqërore dhe maska që përfaqësonin jetën e përditshme.

“Më mbreslënëse ishin maskat për rastin” Reket “, prokurorja speciale Katica Janeva, Boki 13, Fatime Fetai, dhe inovacioni i Vevçanit u tregua gjithashtu përmes një maskë në grup që përfaqësonte një laborator për eksperimente të reja të drogës”, thanë organizatorët.

Komuna e Vevçanit si organizatore, nën kujdesin e Ministrisë së Kulturës, mirëpriti mijëra të ftuar me kapacitet të plotë të objekteve hotelierike dhe pansioneve.

Pas paradës, maskat dhe të ftuarit vazhdojnë të praktikojnë zakonet, domethënë shkojnë në shtëpitë e vevçanasve ku u dhurohen para.

Mbrëmja është e rezervuar për një aheng në shesh me këngë popullore maqedonase. Në mesnatën e 14 janarit, Viti i Ri Ortodoks do të festohet me fishekzjarre tradicionale dhe borive dhe do të festohet Shën Vasili i Madh. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 13 Janar, 2020 22:07

HAPËSIRË E SPONSORIZUAR

Loading...

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

REKLAMA