Mbetjet e raketës së SpaceX gjenden në një tokë bujqësore në Australi

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Gusht, 2022 20:23

Mbetjet e raketës së SpaceX gjenden në një tokë bujqësore në Australi

Agjencia Australiane e Hapësirës ka konfirmuar se mbeturinat e gjetura në një tokë bujqësore të NSW i përkasin SpaceX.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, tri pjesë të mbeturinave hapësinore janë gjetur deri më tani në rajon, të cilat konsiderohen si pjesët më të mëdha të gjetura në Australi që nga viti 1979.

Dy pjesë u inspektuan nga ekspertë teknikë nga Agjencia Australiane e Hapësirës dhe Policia e NSW të shtunën.

Policia ka konfirmuar që atëherë se ishte në dijeni edhe për gjetjen e pjesës së tretë në rajon.

Autoritetet besuan se mbeturinat hapësinore i përkisnin SpaceX-it, por ishin në pritje të konfirmimit.

“Agjencia ka konfirmuar se mbeturinat janë nga një mision SpaceX dhe vazhdon të angazhohet me homologët tanë në SHBA, si dhe me pjesë të tjera të Komonuelthit dhe autoritetet lokale sipas rastit”, ka thënë një zëdhënës i Agjencisë Australiane të Hapësirës.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Gusht, 2022 20:23