Mbi 47 milionë njerëz me koronavirus në botë

Desk
By Desk November 2, 2020 20:26

Mbi 47 milionë njerëz me koronavirus në botë

Deri më sot më shumë se 47 milionë njerëz në botë kanë kontraktuar koronavirusin ose 47,027,578, sipas faqes Worldometers.

Një total prej 1,207,785 njerëz vdiqën nga COVID-19, dhe 33,879,161 njerëz u shëruan.

Nga numri i përgjithshëm i të sëmurëve aktualisht, një për qind, ose 85,752, është në gjendje kritike.

Numri më i lartë i pacientëve është në SHBA, Indi dhe Brazil, ndërsa Rusia, Franca, Spanja, Argjentina, Kolumbia dhe Britania e Madhe kanë regjistruar më shumë se një milion raste totale.

Sipas numrit të vdekjeve, Shtetet e Bashkuara janë gjithashtu në vendin e parë, pasuar nga Brazili dhe India. Në Evropë, më së shumti të infektuar ka në Rusi dhe Francë. 

Desk
By Desk November 2, 2020 20:26